Skip to main content

DE SOM SKRIVER BØKENE

Navn: Erin Hunter / Vicky Holmes
Alder: 45 år
Bosted: London, England

Hvordan skriver og samarbeider Erin Hunter-forfatterne?

Erin Hunter er fire personer! Jeg heter Vicky Holmes, og de tre andre er Kate Cary, Cherith Baldry og Tui Sutherland. Tui er den eneste Erin som bor i USA. Det var jeg som skapte de originale ideene til Kattekrigerne, og det er fortsatt jeg som finner på alle karakterene og historiene. Så er det Kate, Cherith og Tui, som skriver ut historiene til ferdige bøker. Kate, Cherith og Tui har aldri møttes, men holder kontakten via e-post.

Hvordan kommer du på navnene til alle kattene?

Det er veldig vanskelig og blir verre og verre siden vi nå har skrevet så mange bøker og brukt opp så mange navn. Vi starter med to lister, en for den første delen av krigernavnet og en for den andre delen, av ord som forekommer naturlig i villkattenes verden (som blad, fjær, pels, stripe, brun, gjørme). Så setter vi dem sammen og kommer med forhåpentligvis nye kombinasjoner. Les intervjuet med oversetter Tora, så får du vite hvordan hun skaper de norske navnene.

Kan katten min være med i Kattekrigerne?

Hvis du har gitt katten din et kattekrigernavn, så send det inn i chatten på nettsiden her, så vil oversetter Tore se om det kan passe i en av de nye bøkene. Men vi kan ikke garantere at det blir brukt, det er utrolig mye som skal klaffe med rett navn til rett katt.

Hvordan fikk du ideen til Kattekrigerne?

For snart 20 år siden spurte forlaget mitt om jeg kunne skrive en fantasy-serie om villkatter. Jeg må innrømme at jeg ikke var veldig interessert, men når jeg begynte å jobbe med karakterene, innså jeg at jeg kunne gi dem menneskelige problemer, som å begynne på en ny skole, bli forelsket i feil person eller å bli mobbet. Nå har jeg sluttet å tenke på at serien handler om katter, og i stedet la karakterene ta meg dit de vil. Nå er det nesten slik at historiene begynner å fortelle seg selv.

Hvordan skriver du en ny bok?

Historiene fortsetter jo fra forrige bok, så det første jeg må gjøre, er å organisere alle hendelsene som naturlig må skje. Noen ganger begynner jeg med å finne ut hvilke katter som må dø. Så bestemmer jeg hvordan handling og kattene skal utvikle seg, og så må jo boken ende spennende slik at dere får lyst til å lese neste bok. Det er som å legge et gigantisk puslespill uten å vite hva bildet skal bli.

Hvorfor må noen katter dø?

Alle historier trenger drama og konflikt for å få leserne til å lese videre, og en tragisk død er en av de beste måtene å fange oppmerksomheten på. Men husk at kattene ikke forsvinner for alltid når de dør. Godhjertede krigere dukker opp igjen i Stjerneklanen, og gir råd og hengivenhet til sine tidligere klankamerater. Mens de onde kattene drar til et sted uten stjerner, Den mørke skogen hvor onde krefter gror til større utfordringer enn klanene noen gang har opplevd…

Hvor foregår handlingen i Kattekrigerne?

Den første serien var inspirert av et virkelig sted som heter New Forest, som ligger sør i England. Dette forklarer hvorfor kattene i de første bøkene for det meste møter engelsk dyreliv som rev og grevling. Fra og med serie 2, «En ny profeti», skapte vi et helt nytt landskap med fjell, innsjøer og flere forskjellig dyr.

Hvilke råd vil du gi til unge som ønsker å bli forfattere?

Les! Og les enda mer! Den beste måten å lære hva som er god og dårlig tekst på, er å studere hvordan andre skriver. Les alle typer bøker fra fantasy til krimbøker, gamle og nye bøker. Les også aviser og reklametekster for å se de forskjellige skriveteknikkene. Så prøver du selv å skrive forskjellige tekster, en filmanmeldelse, referat fra en fotballkamp eller historien om din egen familie. Når du har øvd på alt dette, kan du forsøke å skrive historien og mennesker du dikter opp selv.

Har du katt eller andre kjæledyr?

Jeg vokste opp på en gård omgitt av katter av mange forskjellig raser. En av kattene het Algernon og han var overbevist om at han var et menneske. Nå har jeg ingen katter, men jeg har en hund. Det er en herlig Staffordshire Bull Terrier som heter Missy som jeg er utrolig glad i.

Hvor mange flere kattekriger-bøker skal du skrive?

Så mange vi kan uten å gå tom for fantastiske ideer og magiske karakterer! Vi kommer til å skrive så lenge dere vil lese!